Author: Mama Iman

2016-12-13 18.03-horz 0

Roti Bun Sosej Yang Gebu Montel

ShareHaaa, montok tak?. Senang jek sebenarnya resepi roti bun sosej ni. Basically semuanya menggunakan resepi bun basic jek. Mana-mana resepi pon boleh guna. Nak pakai resepi yang ade softener ke, tak nak pakai pon boleh jek. Sebab yang menjadikan roti gebu dan lembut...

bun-pandan-gebu 0

Bun Pandan Gebu Gebas – Resepi dari Kelab Roti

ShareCantik kan gambar-gambar tuan punya resepi ??. Menarik sangat-sangat. Kalau nak tengok gambar satu persatu, boleh klik link kat bawah ni. Ia nya dalam group Kelab Roti. Boleh la mohon untuk join masuk. Sebab ada banyak tips menarik dalam tu? https://www.facebook.com/groups/KelabRoti/permalink/986842814774954/ Bahan-bahan Resepi...

roti sarang lebah, roti bun manis, resepi bun mudah 17

Resepi Asas Roti Yang Mudah Dan Gerenti Jadi

ShareDah lama dah sebenarnya meroti. Dari roti keras kedegang, kepada roti yang gebu. Bahan terpenting adalah “kerajinan”, “tak putus asa” dan “telan jek la kalau takjadi pun”. Ahahahhaahahaahah!!! InsyaAllah nanti lama-lama jadilah roti tu. Buat roti ni seronok sebab kita tau apa bahan nak...

2016-01-12 07.31-horz 8

Homemade Roti Putih Yang Sedap Menggunakan Bahan Paling Simple

ShareTergoda dengan roti ni sebab baca blog NasiLemakLover.blogspot.com. Cantik-cantik sangat gambar dia ambil. Dulu roti beruang untuk Iman pon ambil dari blog dia jugalah. Dari dulu lagi teringin nak buat roti sendiri. Tapi sebab dok pikirkan banyak resepi kat luar sana yang ada...

roti bun beruang comel 0

Roti Bun Beruang Tanpa Telur

ShareGian meroti. Walaupon tak ada breadmaker. Fuh, memang exercise tangan sungguh menguli. Resepi ni tanpa telur, tapi memang lembut. Anak saya yang allergik telur tu sungguh approve dan bangga benor beritahu teachers kat sekolah kata mama dia buat. Terharu mak nak. Resepi ni...

1 4

Cara Buat Japanese Cream Puff Mudah Dan Cepat

ShareSaya teramat suka kuih ni. Cream puff namanya. Ada yang version Japanese Cream puff. Yang Japanese ni ada seakan lapisan kerak rangup di bahagian atas. Dulu awal-awal buat asyik fail sokmo. Lepas naik, kecut balik. Tak rangup pulak tu. Sebabnya, pengalaman la yang...

2015-09-25 14.08.35 18

Rahsia Mendapatkan Kedut Pada Brownies Kedut

ShareNah, tak sangka eksiden mendapatkan kedut pada brownies kali lepas, mendapat sambutan ramai. Alhamdulillah. Siap ada yang berniaga dah dengan resepi tersebut. Resepinya ada di SINI >> BROWNIES KEDUT. Cuma disebabkan saiz loyang tu kecik je, 8 x 8 inci, kesian pulak pada...

2015-05-10 06.29.42 1

Baked Oreo Cheesecake

ShareCheesecake, kalau gabung dengan Oreo memang berdosa besar! Berdosa pada badan sebab nanti tak boleh stop makan!!!  Resepi ni adalah resepi yang saya jual. Ahamdulillah bertambah koleksi resepi yang telah dicuba. Memang seronok. Maklumlah baker picisan macam saya ni kena banyak belajar sendiri. Dari...

semperit susu 9

Semperit Susu Gebu, Enak, Rangup

ShareSaya jarang sekali buat kuih raya. Sebabnya buat kuih ni memang leceh. Kene layan sebiji-sebiji kuih tu macam tuan puteri, kene hadap sebiji demi sebiji untuk kuih tu tampak cantik menarik. Mak aih, ibucergas memang jadi tak cergas dibuatnya. Buat kek jauh lebih senang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...