Category: Birthday Cake

018a9a39fb121b012c04668d6e475ac2d1ced09f41 0

Double Layer Japanese Cotton Cheesecake

ShareKalau nak ikutkan, beli jek la kat Giant atau Aeon Big atau Jusco jek Kek Cotton Cheesecake ni. Bukan mahal bebeno pon. Satu bulat 6 inci tu rasanya dalam RM 12 kot (dulu rasanya RM9). Dan rasanya memang makan sekali ngap jek la....

IMG_0697a (2) 1

Rainbow Cake Di Mana-mana

Share Rainbow cake yang diorder dari Nurshafini Mustafha dari Shah Alam. TQ dekk. Yang ni ialah Rainbow Cake untuk Cik Iman sendiri. Tapi hanya untuk tamu. Hehehe. Iman tak boleh makan sebab kandungan telur putih yang tinggi iaitu sebanyak 12 biji. Pergh..memang masyuk la...

IMG_0483 8

Order : Rainbow Cake

ShareSekadar mahu berseronok sekali sekala apa salahnya kan? Sesekali makan makanan yang mempunyai pewarna juga apa salahnya kan? Sesekali. Colour of happiness. Artificial colouring memang bahaya. Malah ada je orang yang allergic dengan benda2 yang artificial ni. Positive sidenya adalah, mereka hanya akan...

IMG_0445 0

Order: Rainbow Cake

ShareSetiap kek ada kisahnya. Alkisahnya customer yang order kek Rainbow ni sebenarnya order untuk suprise birthday party kawannya minggu lepas. Mujur tak buat lagi sebab kawannya tiba2 balik kampung pula. Terpaksa tunda ke minggu ni. Dijadikan cerita pula, si kawan penganjur ni tak...

P1080375 3

Rainbow Cake Official Release

ShareSalam semua, Akhirnya Rainbow Cake sekarang boleh lah diorder untuk sesiapa yang berminat. Kek ni adalah white cake, bukan buttercake biasa ya. Kek ni hanya ada putih telur sahaja. Kuning telurnya tak digunakan. Saya gunakan untuk buat nasik goreng la jawabnya =D. Resepi...

Selamat Hari Lahir Adam Irsyad 0

Selamat Hari Lahir Adam Irsyad

Share > > Sudden request untuk birthday boy buat anak Kak Sabrina rakan sekerja saya. Terima kasih Kak Sabrina. Kak Sab minta Kek Coklat Lembab, dan disalut buttercream. Untuk decoration, saya main tibai jek. Maklumlah, amatur lagi bab-bab deco ni. Kalau birthday girl,...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...