Category: Cheesecake

2015-05-10 06.29.42 1

Baked Oreo Cheesecake

ShareCheesecake, kalau gabung dengan Oreo memang berdosa besar! Berdosa pada badan sebab nanti tak boleh stop makan!!!  Resepi ni adalah resepi yang saya jual. Ahamdulillah bertambah koleksi resepi yang telah dicuba. Memang seronok. Maklumlah baker picisan macam saya ni kena banyak belajar sendiri. Dari...

Screenshot 2015-04-24 02.50.52 2

Kek Keju Coklat Marmar

ShareDah 2 kali dah buat resepi ini. Recomended sangat-sangat!! Lagi-lagilah untuk minum-minum petang. Kadang kita tak perlukan pon kek yang manis-manis dan rumit dengan topping-topping segala. Kita nakkan minum petang ringan yang ngap ringan jek dalam mulut dan tak muak. Mula-mula buat kek...

2015-01-24 07.20.58 0

New York Cheesecake yang So Cheezy!!

Share Alkisahnya, ternampak iklan kat mana tah pasal New York Cheesecake ni. Terus terasa meliur-liur laaaa air liur ni. Hahaha. Saya nakkan Cheesecake yang betul-betul cheezy. Yang penuh dengan cheese, dan saya juga tahu harganya tak berapa nak murah. Kalau kek lama kat...

mini-cheese-tart-cheese-cake-1-1024x768 0

Mini Cheesecake

ShareSalam semua. Wujudnya mini cheese cake ni sebab senang nak bagi orang makan. Hahahaha. So takde lah bersepah nak kene potong-potong bagai. Senang nak pop in dalam mulut. Kebetulan ada event Shaklee haritu, untuk alas perut sebelum jamuan makan berlangsung, saya saja sedakan...

018a9a39fb121b012c04668d6e475ac2d1ced09f41 0

Double Layer Japanese Cotton Cheesecake

ShareKalau nak ikutkan, beli jek la kat Giant atau Aeon Big atau Jusco jek Kek Cotton Cheesecake ni. Bukan mahal bebeno pon. Satu bulat 6 inci tu rasanya dalam RM 12 kot (dulu rasanya RM9). Dan rasanya memang makan sekali ngap jek la....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...