Category: Kek

IMG_5663a 2

Kek Tiramisu – Resepi Mousse Kuning Telur

ShareSelalu sangat pening nak buat apa la dengan kuning-kuning telur yang melambak bila mana ada orang nak order Pavlova  Akhirnya berjaya jugak carik resepi untuk kuning telur yang sungguh sedap. Iaitu Kek Tiramisu. Ha, kek tiramisu sebenarnya ada macam-macam jenis resepi. Ada yang...

426475_10151361478423261_1785528835_n 2

Kek Kahwin Maroon 3 Tingkat

ShareMasyaAllah bersawang sungguh laaa blog ni. Sebelum mengandungkan anak ke 2 sampai la usia kandungan dah pun mencecah 6 bulan dah ni. Segala tempahan semua saya tolak disebabkan morning sickness yang terlampau teruk sehingga saya kehilangan 5 kilo berat badan asal dek kerana...

IMG_4625 0

Checkered Cake

ShareAlhamdulillah, terjadi jugak kek ni. Dulu pernah buat, tapi kejadiannya, masyaAllah, cukup tak cantik. Wahahahhaha. Kali ni saya leboh berhati2 membuatnya. Maklumlah, amatur. Tapi rasa kek ni, subhanallah lembutnya!!! Cair di mulut! Ahh…tak sia2 buat 2 hari. Dulu saya pernah kongsikan resepi DI...

IMG_3996 1

Kek Tertunggak

ShareTertunggak buat entry. Haha. Hanya sempat update di FB. Terabai pula rumah yang satu ni. Baru-baru ni laptop saya rosak. Memang jenuh lah mencari balik segala resepi yang pernah dicuba sebelum ni. Adoh.. memang naya. Ada baiknya kongsi kat semua  orang resepi-resepi ni....

IMG_2659 0

Chocolate Moist Cake with Chocolate Ganache

ShareSaya menyertai kelas hias kek, akhirnya!!! Hehehehee. Setelah kumpul duit hasila jualan kek, saya nekad pergi ke kelas kek. Di bawah ni adalah Chocolate Moist Cake dengan Chocolate Ganache. Kek belakang tu adalah hasil dari kelas. Bunga di depan tu hasil praktis saya...

IMG_1839 4

Wheat Free & Egg Free Muffin

Share> Saya ada cerita pasal saya fail bakar muffin Iman dengan hanya gantikan ordinary Self-Raising Flour dan Egg Replacer menggantikan telur biasa ke dalam resepi vanila cake biasa di Ibucergas.Com. Fulamak. Mendak habes. Mana lah tau kot2 boleh menjadi. Rupanya huduh banget. Hoho....

IMG_1746 1

Neopolitan Cake

ShareMalam tadi Cik Iman tidur awal. So, saya pulak rasa gatal jek tangan bila bukak blog I am Baker. Comel sangat2 Neopolitan Cake yang dibuat. Mood saya sejak balik kerja pulak rasa macam tak best semacam jek. So, nak relakskan diri, saya rasa...

IMG_1533 2

Jumpa Lagi~!!

Share     Red Velvet Cake     Red Velvet Cupcake Rainbow Cake       Dapur Ibucergas.Com akan berehat dari mengambil tempahan buat seberapa ketika. Harap Maklum. Share

IMG_1162 3

Oreo Chilled Cheesecake

ShareSenang aje rupanya buat Oreo cheesecake ni. Senang sangat2. Heheheeh. Resepi diambil dari Buku Noraini Zakaria. Memang berbaloi2 beli buku resepi ni. Bukan mahal pon. Murah je. Tapi tuhlah, kalau skill tak berapa nak ada, memang susah nak jadi juga. Macam saya ni,...

IMG_1027 1

Red Velvet Cupcake

Share Agak2 cantik tak swirl frosting cheese ni? Saya tak pernah jumpa nozzle 1M untuk swirl. So, saya hanya pakai no 342. Jadilah. Asalkan nampak macam swirl =D. Sekali tengok ada jugak macam aiskrim Sundae Cone McDonald tu. Yummeh.  Sengaja saya pakai paper...

IMG_0697a (2) 1

Rainbow Cake Di Mana-mana

Share Rainbow cake yang diorder dari Nurshafini Mustafha dari Shah Alam. TQ dekk. Yang ni ialah Rainbow Cake untuk Cik Iman sendiri. Tapi hanya untuk tamu. Hehehe. Iman tak boleh makan sebab kandungan telur putih yang tinggi iaitu sebanyak 12 biji. Pergh..memang masyuk la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...