Category: Kek

Checkered Cake 0

Checkered Cake

ShareKalau gatei tangan takde kerje, inilah jadinya. Antara kek yang mengujakan hati untuk membuatnya. Tapi sejak2 Iman tak boleh nak makan kek, saya cuma tinggal teruja nak buat. Teruja nak makan tu macam takdelah pulak. Hoho. Apapun, kek yang asal dari pelopornya Keiko-cake.com...

Hectic Week Cake Order 0

Hectic Week Cake Order

ShareOk, 2 minggu lepas adalah minggu yang sangat mengujakan minda, dan fizikal saya. Bermula dengan Jumaat 2 hb March yang lepas, saya nekad untuk membawa Iman ke klinik. Petang itu mana tau doktor suruh refer ke Pakar Kulit pulak. Ikuti kisah Iman di...

Alkisah Amatur Decorator 0

Alkisah Amatur Decorator

ShareEntry tertunggak banyak dah ni. Takpe, pelan2. Tulis satu per satu. Ngehehehehe. Fika order Red Velvet Cupcake dan Tini dari Shah Alam order Red Velvet Cake. Saya ni bekerje sepenuh masa. Menjadikan sedikit kesukaran lah kalau customer nak COD kat mana-mana. So, saya...

Kek Span Kopi 1

Kek Span Kopi

Share   Salah satu hari di hujung minggu tak kira samaada Sabtu ataupun Ahad, adalah wajib bagi saya untuk overhaul rumah. Masa ni lah separuh hari akan diperuntukan untuk mengemas rumah kecil kami itu. Dari mencuci tandas, menvakum lantai, mengemop lantai, mencuci tingkap...

Mango Mousse Cake 0

Mango Mousse Cake

Share Saya pernah ceritakan betapa saya amat menggemari buah mangga. Kalau beli memang nak beli banyak. Tiba-tiba macam ada longgokan mangga di Shah Alam. Apa lagi, saya beli 3 kilo terus~!! RM 10 jek. Saya ingat manis dan sedaplah kan. Bila sampai rumah,...

Lagi Order RV Cake & Cupcake 0

Lagi Order RV Cake & Cupcake

Share    Kek yang sama takkan jemu-jemu makan. Memang menanti-nanti kalau ada orang nak order cupcake Red Velvet. Selain yang dioerder, wajiblah masuk mulut sendiri. Tak boleh tahan. Kek ni memang gebu sangat2.  I wish I have a better camera. Ni camera dah...

Kek Puding Karamel 1

Kek Puding Karamel

Share Ni Adalah antara kek yang famous kalau blogwalking mana-mana blog masakan yang popular. Setiap orang mesti nak try buat. Dulu saya dah pernah buat dah. Semua tata cara saya copy-paste ya E-na. TQ sangat. Banyak sebenarnya resepi ni berlegaran di internet. Tapi...

Double Layer Japanese Soft Cotton Cheesecake 3

Double Layer Japanese Soft Cotton Cheesecake

Share Dulu, kalau ke tesco, mesti suruh mama beli cheesecake ni. Rasanya yang lembut, cair di mulut, memang tak boleh ditahan. Sedap sangat. Sebiji kek itu, saya seorang boleh habiskan. Ni kebetulan dalam peti ais ada cream cheese yang dah lama bertapa, memang...

Red Velvet Cake – Thanks Kak Yah 0

Red Velvet Cake – Thanks Kak Yah

Share Dah lama dah tak buat Red Velvet Cake (eh… baru bulan lepas kot?). Kek ini tetap di hatiku. Memang  kalau ikutkan hati, nak sentiasa ada stok cake ni. Tapi tak boleh. Memang setakat ni tak de effect apa2 pada badan saya makan...

P1070934a 0

Butterfly Rainbow Cupcake

Share Saja gatal tangan nak buat sesuatu untuk melawat Adam, anak susuan saya. Tak sedap rasanya kalau tak bawak apa2.  Since semua bahan memang ada, saya buat jek la. Resepi saya tetap ambil dari Whisk Kid. Cuma saya buat setengah adunan sahaja. Itu...

Kek Coklat Pisang 0

Kek Coklat Pisang

Share Hujung minggu memang pulang ke Meru melawat Mama. Sekali Mama bagi pisang banyak gila~!! Wallah~! Pisang tanam depan rumah je. Sampai monyet2 depan rumah pun dah tak lalu nak makan dah. Lepas buang kulit segala, sekilo saya gunakan untuk buat Jompot Pisang....

P1070645a 19

Rainbow Cake with Italian Meringue Buttercream

Share Vavavava…….tahun baru dimulakan dengan menampahkan berat badan ya. Kalau sebelum ni saya buat Rainbow Cake dengan Buttercream biasa, kali ni gatal tangan nak buat Italian Meringue Buttercream. Modal banyak sikit laa…maklumlah, banyak betul guna putih telur ni. Habis, kuning telurnya nak buat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...