Category: Kek

Selamat Bertunang Fahmi & Azmah 0

Selamat Bertunang Fahmi & Azmah

ShareAzmah mahukan RVC yang simple sahaja deconya. Dan temanya Hitam Putih. Hah sudah. Amator macam saya ni terkial-kial lah nak buat macam mana untuk warna hitam. RVC kan warna merah.  Rasa macam menyalahi adat pon ada. Hihi. End up, saya guna jek chocolate...

Carrot Cake buat Kak Sida 0

Carrot Cake buat Kak Sida

Share > Terima kasih Kak Sida buat makan-makan untuk kami. Hehe. Saya sendiri rasa memang nak makan kek ni. Sebab lembab dan sedap. Tapi sebab ianya agak mahal dan leceh kalau nak buat saje-saje, saya tak buat lah untuk makan sendiri. Kebetulan pulak...

Simple Deco RV Cupcake 0

Simple Deco RV Cupcake

ShareHaih. Please jangan bandingkan dengan mana-mana decorator yang lawa2 mendeco ya. Huhu. Sebab tu sy pesan siap2 kat potential customer. Simple deco ya? Tak reti nak fancy2 bagai. Kalau fancy2, saya memang akan linkkan pada yang expert2 belaka. Sifu2 kat luar sana. Ni...

Chocolate Moist Cake 1

Chocolate Moist Cake

ShareBanyak-banyak resepi kek coklat lembab yang pernah saya cuba,resepi ni yang paling saya suka, dan saya boleh habiskan separuh darinya seorang!! Tak rugi mencuba. Even sekali try jek mesti menjadi punya. InsyaAllah. >   > Chocolate Moist Cake Bahan-bahan: Bahan Kek: 180 g...

Kek Lapis Cheese Persona 0

Kek Lapis Cheese Persona

ShareMerata-rata bila blogwalking, saya ternampak Kek Lapis Cheese Persona ni. Rasa mencabar dan menggugat keinginan dan diet saya. Mula-mula saya beli biskut Tiger sahaja. Bertapa lama juga biskut tu atas almari. Bila saya nak buat, semangat tengah kobar-kobar, sekali tengok-tengok biskut Tiger tu...

Happy Birthday Kak Wardah! 0

Happy Birthday Kak Wardah!

Share   Selamat Hari Lahir. Berkebetulan pula, kita sama-sama menghadapi masalah besar di tarikh keramat akak ni. Harap meeting Isnin depan ni berjalan lancar. Haih, risau nak menghadap boss..tak tahu nak menjawab apa. Rasuah boss dengan kek, aci tak? Hehehe.. doa-doa supaya semua...

Several Orders 0

Several Orders

Share   Alhamdulillah. Lepas bawak opis Carrot Cake haritu, terus rakan sekerja order. Terima kasih Kak Mai~!!. Maka, dapatlah saya praktis mendeco lagi. Aci tak begitu? Nak ke kelas mendeco, mahal betul!!! Terkial-kial mengorek poket yang nipis ni. Jadi, berlatih sendiri je la....

Carrot Cake Kukus 0

Carrot Cake Kukus

Share Carrot Cake Kukus Raya Haji lepas, ada rombongan hantar tanda untuk sepupu kepada Ayah Iman. Dihidang pula dengan Carrot Cake yang sangat sedap. Selama ni memang tak minat langsung dengan Carrot Cake. Tiba-tiba Ayah Iman datang ke saya sambil makan kek ni...

Lagi Red Velvet Cake 0

Lagi Red Velvet Cake

ShareTak sedar tu berat badan dah  bertambah-tambah, ada hati mahu makan kek lagi. Tapi since ada yang kata saya kurus, jadi, macam tak rasa serba salah sangat.  Hahahhaaah. Ala, setakat makan sepotong dua. Yang lain memang beri pada orang. Hihi. Ada seisapa kemaruk...

Kek Pelangi, 1st & 2nd Version 7

Kek Pelangi, 1st & 2nd Version

ShareAdoh…masa raya Aidil Adha haritu, cukup tak puas hati dengan hasil kek yang dibuat. Creamnya tersangat rasa mentegaa, agak muak gitu. Maka, saya buat lagi untuk makan sendiri (small size) pula. Resepi memang langsung berbeza, dan kali ni saya gunakan cream cheese as...

Tiramisu @ DapurIbuCergas.Com 0

Tiramisu @ DapurIbuCergas.Com

Share   Ahad malam Isnin lepas saya buat Tiramisu sendiri (maksudnya ini entry tertunggak ler) Hihihi. Mudah dan senang sangat membuatnya. Bahan2 boleh tahan mahal. Yerlaah, cream cheese je sekotak 200 ml dah ~ RM7. Whipping Cream 200 ml pon ~ RM7. Biskut...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...