Category: Kek

Red Velvet Cake buat Harits Haidar 1

Red Velvet Cake buat Harits Haidar

ShareAlkisahnya dah lama dah tak buat fondant. Semalam tak tidur semalaman dek buat fondant ni. Asalnya cadang nak beli ready made fondant. Tapi hujan yang teramat lebat dan traffic light yang rosak menyebabkan massive traffic jammed kat seksyen 13 Shah Alam. Sigh…kenapalah kedai...

Kek Puding Karamel Version 2 2

Kek Puding Karamel Version 2

ShareBanyak version rupanya Kek Puding Karamel ni. Saya punya sebelum ni sangat lah simple. Boleh klik kat sini ye untuk Version 1. Version 1 ni tersangatlah simplenya. Tapi kek dia agak kering dan kalau tak cukup gebu memukulnya, boleh jadi agak keras. Masa...

Lagi RVC Order 0

Lagi RVC Order

ShareSalam, Alhamdulillah, order dari Kak Fatimah, kawan semasa di USM dahulu. Best dapat jumpa anaknya, Aysha yang baru start solid food. Kali ni letak sprinkle merah ni untuk tambahkan seri. Rupanya dia dissolve pula dalam cream cheese tu. Hish. Memang x mo letak...

Kek Traffic Light 0

Kek Traffic Light

ShareMama Iman punya webpage tentang masakan. Hihi. Saya tiba-tiba rasa perlu berniaga kecil-kecilan. Why not? Since suka sangat buat kek comel (suka tak bererti pandai), saya pun jadikanlah webpage ni tempat update tentang resepi saya secara kecil-kecilan. Thanks to Ayah Iman yang tolong...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...