Category: Pavlova

2015-01-05 07.05.48 2

Pavlova Buat Ain

Share       Pavlova Recipe: 4 large (120 grams) egg whites [ Saiz A] 1 cup (200 grams) superfine (castor) sugar [ Saya kurangkan jadi 150 gram] 1/2 teaspoon pure vanilla extract 1 teaspoon white vinegar 1/2 tablespoon cornstarch (corn flour) Topping: 1 cup...

2014-11-13-07.20.41-763x1024 2

Tempah Pavlova Shah Alam

ShareSaya suka sangat Pavlova ni. Terlalu suka. Malah 1 aduanan ni saya boleh habiskan separuh sekali hadap! Selalu kalau ada tempahan pavlova ni, customer akan tanya juga, “saya nak saiz kecik sebab nak rasa sahaja dulu”. Almaklumlah, harganya juga bukanlah murah. Kenapa mahal?...

IMG_4966 6

Pavlova itu Mudah Dibuat…Tapi??

Share Ni separuh adunan Pavlova ya. Diameter lebih kurang 6 inci gitu. 2 disc. RM35 sahaja ya. Murah kan? Hehe. Siapa yang pernah cuba buat pavlova ni tapi tak jadi? Ada yang tak jadi rangup lah. Ada yang hangus lah, ada yang collapse...

IMG_4087 0

Pavlova Saya Vs Pavlova Famous =D

Share Ini Pavlova saya Bahagian dalamnya putih dan gebu. dan di bawah ni Pavlova Famous Serai @ Empire RM15.70 untuk saiz ni. Huhuhuhu. Warna putih mashmallowy nya macam dah takde. Sebab sebenarnya Pavlova sedap dimakan sesegar yang mungkin lepas diletak buah dan krim...

IMG_3032 0

Resepi Pavlova

Share    Pavlova Recipe: 4 large (120 grams) egg whites 1 cup (200 grams) superfine (castor) sugar [ Saya kurangkan jadi 150 gram] 1/2 teaspoon pure vanilla extract 1 teaspoon white vinegar 1/2 tablespoon cornstarch (corn flour) Topping: 1 cup (240 ml) heavy...

2012-07-24 21.24.48 1

Pavlova

ShareSekarang memang tengah menggilai bende ni. Diubah suai supaya tak manis sangat. Memang just nice manisnya. Menjadi kegemaran suami kini.Semua gambar bawah ni adalah sendiri punya makan. Muehehueheue. Sebab tu buahnya tak hingat bertimbun! Haha.   Ops..yang ni bukan pavlova. Yang ni giant...

IMG_2618 0

Pavlova

ShareWallaweii…sekarang musim Pavlova. Tak thrill la kan kalau tak try. Hehehhehe. Try pulak, tak semestinya jadi. Rasa nak teringin makan benda alah ni. Senang je buatnya, cuma agak lama membakarnya (read as – oh bill elektrik ku~!!) Hahah. See that kerak2? Memang rapuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...