Category: Rainbow Cake

2014-12-08 19.19.44 0

Chocolate Moist Cake with Filling Rainbow Buttercream

ShareWarning/Disclaimer: Dalam entry ini mengandungi pewarna makanan yang dibenarkan. Walaubagaimanapun, untuk anak-anak yang allergy, dan ibu yang mementingkan natural food, mungkin tatacara resepi ini tidak sesuai untuk anda. Salam sayang semua. Kali ni saya nak share resepi buttercream mudah dan step by setp...

IMG_5651-tile 26

Resepi Rainbow Cake yang Epic

ShareAssalam semua. Kali ni nak update resepi Rainbow Cake yang memang saya gunakan untuk cake saya. Bukan tak pernah share dulu. Saya pernah share resepi di sini (SILA KLIK). Tapi ade yang kata resepi tu macam manis sangat-sangat. Manis sebenarnya adalah sangat subjective....

IMG_4046 1

Kek Bendera

ShareKek Bendera yang dibuat sempena 16 September 2012 sempena Hari Malaysia. Baru update di blog sekarang. Haha!! Sila jamu mata. Resepi sama macam rainbow cake sahaja sebenarnya. Krim saya putar fresh cream sahaja sebab saya malas =D. Maaf tiada kesempata nak bercerita panjang...

IMG_3996 1

Kek Tertunggak

ShareTertunggak buat entry. Haha. Hanya sempat update di FB. Terabai pula rumah yang satu ni. Baru-baru ni laptop saya rosak. Memang jenuh lah mencari balik segala resepi yang pernah dicuba sebelum ni. Adoh.. memang naya. Ada baiknya kongsi kat semua  orang resepi-resepi ni....

2012-08-11 11.45.49 1

Raya Order

ShareAssalamulaikum, Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. Sesiapa nak kek Raya sama ada untuk Majlis Rumah Terbuka atau apa-apa event sempena Raya ni, mohon order awal2 ya. Saya juga sama sibuk seperti kalian. Saya juga sama beraya seperti kalian. Dan pastinya saya juga...

IMG_2740 6

Pelangi oh Pelangi

ShareMari cuci2 mata pelangi yang togel ini.   Didatangkan dalam 2 saiz berbeza ya. 1 adunan dan 1/2 adunan =)         Share

IMG_1533 2

Jumpa Lagi~!!

Share     Red Velvet Cake     Red Velvet Cupcake Rainbow Cake       Dapur Ibucergas.Com akan berehat dari mengambil tempahan buat seberapa ketika. Harap Maklum. Share

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...