Category: Red Velvet Cake

IMG_2732 2

Red Velvet Cake dengan Buttercream Rosses

ShareHurm, cream cheese takkana dapat buat bunga macam ni. So, demi untuk dijadikan hadiah kek Kahwin, nak letak rosses, maka, gunalah buttercream. TQ Kak Sida sbb sudi tempah lag dari saya. Bebudak opis memang kemaruk dengan Red Velvet ni. Alhamdulillah. Suka saya membuatnya....

IMG_2678 1

Small version of Red Velvet Cake

ShareBercerita balik tentang kek kahwin 3 tingkat adik ipar saya sebelum ni, saya diminta untuk membuat kek yang sama dek kerana saudara mara yang datang dari kampung tak merasa nak makan kek. Hahah. Maklumlah, habis cepat sangat. Pada masa tengah sembang2 pasal kek...

IMG_2389 2

3-Tier RVC for Angah’s Wedding [1st trial]

ShareNi kek free. Kek sponsor. So sesiapa yang nak kene sponsor, bodek dan kipas aircond kene lah besar ye. Hahahaa. Taklah, gurau jek. Since ini untuk adik ipar sendiri, maka ianya free. Akan menyusul 2 lagi kek free 3 tingkat mungkin. Khas untuk...

IMG_2548 0

Happy Birthday AFMA

Share> > Buat Birthday rakan sekerja, seopis. Dek kerana rakan seopis memang tgh gila RVC, so mmg order ini jek la. Kek ni saiz 10 inci diameter – menjadikan ianya hanya single layer RVC. Biar lebar dah rendah supaya ramai dapat makan. Sedang...

RVC Cupcake 0

RVC Cupcake

Share     Ramai emel saya minta resepi RVC ni. Saya ingat macam dah letak dalam blog untuk perkongsian bersama. Rupanya sy letak dalamm blog IbuCergas.com. Bukan di sini. Masa tu baru belajar buat kek. Oven pun baru beli. Ni resepinya ya. Diadaptasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...