Category: Roti

2016-12-13 18.03-horz 0

Roti Bun Sosej Yang Gebu Montel

ShareHaaa, montok tak?. Senang jek sebenarnya resepi roti bun sosej ni. Basically semuanya menggunakan resepi bun basic jek. Mana-mana resepi pon boleh guna. Nak pakai resepi yang ade softener ke, tak nak pakai pon boleh jek. Sebab yang menjadikan roti gebu dan lembut...

bun-pandan-gebu 0

Bun Pandan Gebu Gebas – Resepi dari Kelab Roti

ShareCantik kan gambar-gambar tuan punya resepi ??. Menarik sangat-sangat. Kalau nak tengok gambar satu persatu, boleh klik link kat bawah ni. Ia nya dalam group Kelab Roti. Boleh la mohon untuk join masuk. Sebab ada banyak tips menarik dalam tu? https://www.facebook.com/groups/KelabRoti/permalink/986842814774954/ Bahan-bahan Resepi...

roti sarang lebah, roti bun manis, resepi bun mudah 17

Resepi Asas Roti Yang Mudah Dan Gerenti Jadi

ShareDah lama dah sebenarnya meroti. Dari roti keras kedegang, kepada roti yang gebu. Bahan terpenting adalah “kerajinan”, “tak putus asa” dan “telan jek la kalau takjadi pun”. Ahahahhaahahaahah!!! InsyaAllah nanti lama-lama jadilah roti tu. Buat roti ni seronok sebab kita tau apa bahan nak...

2016-01-12 07.31-horz 8

Homemade Roti Putih Yang Sedap Menggunakan Bahan Paling Simple

ShareTergoda dengan roti ni sebab baca blog NasiLemakLover.blogspot.com. Cantik-cantik sangat gambar dia ambil. Dulu roti beruang untuk Iman pon ambil dari blog dia jugalah. Dari dulu lagi teringin nak buat roti sendiri. Tapi sebab dok pikirkan banyak resepi kat luar sana yang ada...

roti bun beruang comel 0

Roti Bun Beruang Tanpa Telur

ShareGian meroti. Walaupon tak ada breadmaker. Fuh, memang exercise tangan sungguh menguli. Resepi ni tanpa telur, tapi memang lembut. Anak saya yang allergik telur tu sungguh approve dan bangga benor beritahu teachers kat sekolah kata mama dia buat. Terharu mak nak. Resepi ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...