Category: Roti

20799121_10154982414198261_4830816972950908447_n 0

Resepi Roti Coklat – Chocolate Loaf Homemade

ShareCara Buat Roti Coklat Ala Delicia Chocolate Raisin Gardenia. Hanya menggunakan breadmaker sahaja. Resepinya mudah sahaja. Untuk standard 500 gram roti, saya gunakan resepi ini. Bahan-bahan: 350 gram tepung roti 80 ml susu segar 1 sudu kecil garam 1 sudu kecil cocoa powder...

IMG_6425 10

Resepi Roti Wholemeal Gebu Gebas Dan Mudah Guna Breadmaker

ShareLink Resepi sebenarnya olahan Mimi >> Klik sini  Tapi itu pun beliau tak gunakan semua tepung wholemeal. Dan beliau sebenarnya olah resepi tu dari roti putih yang guna teknik Tang Zhong ni >> Roti Putih Gebu Dengan Teknik Tang Zhong.  Instead of guna 2 + 1/2...

IMG_5916 (1) 0

Resepi Roti Putih Loaf Tanpa Gula

ShareKali ni saja nak tunjukkan hasil eksperimen buat roti tanpa gula. Sebenarnya resepi roti putih ni sama je dengan yang sebelum ni >> Homemade Roti Putih Yang Sedap. Tapi sebab haritu baru je beli pengganti guna (namanya Eryhtritol (boleh baca di link ini...

2016-12-13 18.03-horz 0

Roti Bun Sosej Yang Gebu Montel

ShareHaaa, montok tak?. Senang jek sebenarnya resepi roti bun sosej ni. Basically semuanya menggunakan resepi bun basic jek. Mana-mana resepi pon boleh guna. Nak pakai resepi yang ade softener ke, tak nak pakai pon boleh jek. Sebab yang menjadikan roti gebu dan lembut...

bun-pandan-gebu 0

Bun Pandan Gebu Gebas – Resepi dari Kelab Roti

ShareCantik kan gambar-gambar tuan punya resepi ??. Menarik sangat-sangat. Kalau nak tengok gambar satu persatu, boleh klik link kat bawah ni. Ia nya dalam group Kelab Roti. Boleh la mohon untuk join masuk. Sebab ada banyak tips menarik dalam tu? https://www.facebook.com/groups/KelabRoti/permalink/986842814774954/ Bahan-bahan Resepi...

roti sarang lebah, roti bun manis, resepi bun mudah 23

Resepi Asas Roti Yang Mudah Dan Gerenti Jadi

ShareDah lama dah sebenarnya meroti. Dari roti keras kedegang, kepada roti yang gebu. Bahan terpenting adalah “kerajinan”, “tak putus asa” dan “telan jek la kalau takjadi pun”. Ahahahhaahahaahah!!! InsyaAllah nanti lama-lama jadilah roti tu. Buat roti ni seronok sebab kita tau apa bahan nak...

2016-01-12 07.31-horz 9

Homemade Roti Putih Yang Sedap Menggunakan Bahan Paling Simple

ShareTergoda dengan roti ni sebab baca blog NasiLemakLover.blogspot.com. Cantik-cantik sangat gambar dia ambil. Dulu roti beruang untuk Iman pon ambil dari blog dia jugalah. Dari dulu lagi teringin nak buat roti sendiri. Tapi sebab dok pikirkan banyak resepi kat luar sana yang ada...

roti bun beruang comel 0

Roti Bun Beruang Tanpa Telur

ShareGian meroti. Walaupon tak ada breadmaker. Fuh, memang exercise tangan sungguh menguli. Resepi ni tanpa telur, tapi memang lembut. Anak saya yang allergik telur tu sungguh approve dan bangga benor beritahu teachers kat sekolah kata mama dia buat. Terharu mak nak. Resepi ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...