Category: Tart

IMG_2557 0

Fruit Tarlets

ShareFruit tarts in the making. Hehehe. Jenuh membuat benda ni. Lagi senang cheese tart. Huhuhuhu. No wonder la kalau orang buat tartlets, diorg buat sekali banyak, supaya susahnya sekali harung. Kalao buat sikit2, letih lah jadinya. Hehehe. Mujur minat. Untuk sesiapa yang kurang...

IMG_2313 0

Fruit Tart

Share> Iman masuk taska baru. So dah survey2 apa makanan yang taska masak untuk Iman nanti. Alhamdulillah semua Iman boleh makan, dan cara masakan juga tidak melibatkan sebarang penggunaan kiub2 segera. Kerana kiub segera mengandungi gandum yang Iman allergik. Jumaat itu saya bergegas...

Tartlets 1

Tartlets

Share> Tartlets untuk hantaran.   Tart Shells Pembikinan tartlets haruslah memakai sarung tangan ya =D < Tart sebelum dibakar < Tart yang sedia dimakan.  <     Resepi ada di dalam Dapur Ibucergas. Boleh godek2 ya. Hehe. Kalau malas, boleh je order dari...

Cheesetart Lagi 0

Cheesetart Lagi

ShareBirthday Iman 31/3/2012. Entry panjang lebar akan update kemudian. Sekarang boh pictas dulu… hehehehehe. Entry lama ada resepi nya. Malas pula rasanya nak copy & paste. Heehe..cari sendiri la ye. Resepi saya ambil dari Masam Manis – Kak Azlita. Seronok buat cheese tart...

Cerita Cheesetart Lagi – Thanks Sabrina 0

Cerita Cheesetart Lagi – Thanks Sabrina

Share Salam. Seronok juga berblogging kan? Mana sangka tiba-tiba jumpa balik kawan zaman muda mudi dahulu. Sabrina kawan sekolah rendah saya semasa darjah 3 kalau tak silap. Huhu. Lama sangat2 tak jumpa. Siapa sangka Sabrina baca blog saya, kemudian terus tertarik dengan cheesetart...

Ketagih Buat Cheese Tart 4

Ketagih Buat Cheese Tart

Share Sudah! Bila dah mula buat, dan menjadi pula, jadi ketagih dibuatnya. Ketagih nak buat lagi, dan ketagih nak makan lagi. Mula-mula saya tibai je pakai loyang cupcake kecik2 untuk jadikan mould cheese tart. Tapi rasanya tebal sangat2. So, memaksa juga diri membeli...

My 1st Cheese Tart 0

My 1st Cheese Tart

Share Wah….cheese tart sendiri yang pertama. Tak susah pun buat. Cuma lari tang sana sikit, tang sini sikit. Saya tak punya loyang khas untuk cheese tart. Cuma ada loyang kecik2 ni sahaja. Oklah, jadilah. Kalau dah cantik,  ada alasan nak beli loyang tart...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...