Dapur@IbuCergas.com

My 1st Cheese Tart 0

My 1st Cheese Tart

Share Wah….cheese tart sendiri yang pertama. Tak susah pun buat. Cuma lari tang sana sikit, tang sini sikit. Saya tak punya loyang khas untuk cheese tart. Cuma ada loyang kecik2 ni sahaja. Oklah, jadilah. Kalau dah cantik,  ada alasan nak beli loyang tart...

Kek Coklat Pisang 0

Kek Coklat Pisang

Share Hujung minggu memang pulang ke Meru melawat Mama. Sekali Mama bagi pisang banyak gila~!! Wallah~! Pisang tanam depan rumah je. Sampai monyet2 depan rumah pun dah tak lalu nak makan dah. Lepas buang kulit segala, sekilo saya gunakan untuk buat Jompot Pisang....

P1070645a 19

Rainbow Cake with Italian Meringue Buttercream

Share Vavavava…….tahun baru dimulakan dengan menampahkan berat badan ya. Kalau sebelum ni saya buat Rainbow Cake dengan Buttercream biasa, kali ni gatal tangan nak buat Italian Meringue Buttercream. Modal banyak sikit laa…maklumlah, banyak betul guna putih telur ni. Habis, kuning telurnya nak buat...

Selamat Bertunang Fahmi & Azmah 0

Selamat Bertunang Fahmi & Azmah

ShareAzmah mahukan RVC yang simple sahaja deconya. Dan temanya Hitam Putih. Hah sudah. Amator macam saya ni terkial-kial lah nak buat macam mana untuk warna hitam. RVC kan warna merah.  Rasa macam menyalahi adat pon ada. Hihi. End up, saya guna jek chocolate...

Carrot Cake buat Kak Sida 0

Carrot Cake buat Kak Sida

Share > Terima kasih Kak Sida buat makan-makan untuk kami. Hehe. Saya sendiri rasa memang nak makan kek ni. Sebab lembab dan sedap. Tapi sebab ianya agak mahal dan leceh kalau nak buat saje-saje, saya tak buat lah untuk makan sendiri. Kebetulan pulak...

Simple Deco RV Cupcake 0

Simple Deco RV Cupcake

ShareHaih. Please jangan bandingkan dengan mana-mana decorator yang lawa2 mendeco ya. Huhu. Sebab tu sy pesan siap2 kat potential customer. Simple deco ya? Tak reti nak fancy2 bagai. Kalau fancy2, saya memang akan linkkan pada yang expert2 belaka. Sifu2 kat luar sana. Ni...

Chocolate Moist Cake 1

Chocolate Moist Cake

ShareBanyak-banyak resepi kek coklat lembab yang pernah saya cuba,resepi ni yang paling saya suka, dan saya boleh habiskan separuh darinya seorang!! Tak rugi mencuba. Even sekali try jek mesti menjadi punya. InsyaAllah. >   > Chocolate Moist Cake Bahan-bahan: Bahan Kek: 180 g...

Kek Lapis Cheese Persona 0

Kek Lapis Cheese Persona

ShareMerata-rata bila blogwalking, saya ternampak Kek Lapis Cheese Persona ni. Rasa mencabar dan menggugat keinginan dan diet saya. Mula-mula saya beli biskut Tiger sahaja. Bertapa lama juga biskut tu atas almari. Bila saya nak buat, semangat tengah kobar-kobar, sekali tengok-tengok biskut Tiger tu...

Happy Birthday Kak Wardah! 0

Happy Birthday Kak Wardah!

Share   Selamat Hari Lahir. Berkebetulan pula, kita sama-sama menghadapi masalah besar di tarikh keramat akak ni. Harap meeting Isnin depan ni berjalan lancar. Haih, risau nak menghadap boss..tak tahu nak menjawab apa. Rasuah boss dengan kek, aci tak? Hehehe.. doa-doa supaya semua...

Several Orders 0

Several Orders

Share   Alhamdulillah. Lepas bawak opis Carrot Cake haritu, terus rakan sekerja order. Terima kasih Kak Mai~!!. Maka, dapatlah saya praktis mendeco lagi. Aci tak begitu? Nak ke kelas mendeco, mahal betul!!! Terkial-kial mengorek poket yang nipis ni. Jadi, berlatih sendiri je la....

Carrot Cake Kukus 0

Carrot Cake Kukus

Share Carrot Cake Kukus Raya Haji lepas, ada rombongan hantar tanda untuk sepupu kepada Ayah Iman. Dihidang pula dengan Carrot Cake yang sangat sedap. Selama ni memang tak minat langsung dengan Carrot Cake. Tiba-tiba Ayah Iman datang ke saya sambil makan kek ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...