Dapur@IbuCergas.com

018a9a39fb121b012c04668d6e475ac2d1ced09f41 0

Double Layer Japanese Cotton Cheesecake

ShareKalau nak ikutkan, beli jek la kat Giant atau Aeon Big atau Jusco jek Kek Cotton Cheesecake ni. Bukan mahal bebeno pon. Satu bulat 6 inci tu rasanya dalam RM 12 kot (dulu rasanya RM9). Dan rasanya memang makan sekali ngap jek la....

IMG_5651-tile 26

Resepi Rainbow Cake yang Epic

ShareAssalam semua. Kali ni nak update resepi Rainbow Cake yang memang saya gunakan untuk cake saya. Bukan tak pernah share dulu. Saya pernah share resepi di sini (SILA KLIK). Tapi ade yang kata resepi tu macam manis sangat-sangat. Manis sebenarnya adalah sangat subjective....

image_2 20

Resepi Vanila Cupcake Gebu Sedap Dan Cair di Mulut

ShareHahah, tajuk yang over. Bukan apa. Jalan-jalan carik resepi, memang saja-saja carik perfect vanila cupcake yang lain. Bukan tak ada resepi sendiri yang memang dah suka sangat pon. Cume bila namanya baker ni, memang kadang gatai tangan nak experiment dengan resepi lain. Konon...

IMG_5663a 2

Kek Tiramisu – Resepi Mousse Kuning Telur

ShareSelalu sangat pening nak buat apa la dengan kuning-kuning telur yang melambak bila mana ada orang nak order Pavlova  Akhirnya berjaya jugak carik resepi untuk kuning telur yang sungguh sedap. Iaitu Kek Tiramisu. Ha, kek tiramisu sebenarnya ada macam-macam jenis resepi. Ada yang...

426475_10151361478423261_1785528835_n 2

Kek Kahwin Maroon 3 Tingkat

ShareMasyaAllah bersawang sungguh laaa blog ni. Sebelum mengandungkan anak ke 2 sampai la usia kandungan dah pun mencecah 6 bulan dah ni. Segala tempahan semua saya tolak disebabkan morning sickness yang terlampau teruk sehingga saya kehilangan 5 kilo berat badan asal dek kerana...

IMG_4966 6

Pavlova itu Mudah Dibuat…Tapi??

Share Ni separuh adunan Pavlova ya. Diameter lebih kurang 6 inci gitu. 2 disc. RM35 sahaja ya. Murah kan? Hehe. Siapa yang pernah cuba buat pavlova ni tapi tak jadi? Ada yang tak jadi rangup lah. Ada yang hangus lah, ada yang collapse...

IMG_4625 0

Checkered Cake

ShareAlhamdulillah, terjadi jugak kek ni. Dulu pernah buat, tapi kejadiannya, masyaAllah, cukup tak cantik. Wahahahhaha. Kali ni saya leboh berhati2 membuatnya. Maklumlah, amatur. Tapi rasa kek ni, subhanallah lembutnya!!! Cair di mulut! Ahh…tak sia2 buat 2 hari. Dulu saya pernah kongsikan resepi DI...

IMG_4046 1

Kek Bendera

ShareKek Bendera yang dibuat sempena 16 September 2012 sempena Hari Malaysia. Baru update di blog sekarang. Haha!! Sila jamu mata. Resepi sama macam rainbow cake sahaja sebenarnya. Krim saya putar fresh cream sahaja sebab saya malas =D. Maaf tiada kesempata nak bercerita panjang...

IMG_4087 0

Pavlova Saya Vs Pavlova Famous =D

Share Ini Pavlova saya Bahagian dalamnya putih dan gebu. dan di bawah ni Pavlova Famous Serai @ Empire RM15.70 untuk saiz ni. Huhuhuhu. Warna putih mashmallowy nya macam dah takde. Sebab sebenarnya Pavlova sedap dimakan sesegar yang mungkin lepas diletak buah dan krim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...