Small version of Red Velvet Cake

Bercerita balik tentang kek kahwin 3 tingkat adik ipar saya sebelum ni, saya diminta untuk membuat kek yang sama dek kerana saudara mara yang datang dari kampung tak merasa nak makan kek. Hahah. Maklumlah, habis cepat sangat. Pada masa tengah sembang2 pasal kek di Meru, tibe2 dapat mesej pulak dari ibu mertua ku, meminta kek yang sama sebab pengantin sendiri tak puas makan. Hhohoho. What a coincidence~!! Mujur nama famili, memang wajib buat lah ni. So, saya buatkan 1 adunan kek RVC, tapi bahagi 2 bahagian. Muahahaahhaha. Cengkelat kan? Tak ape lah, bukan ramai sangat pon. separuh biji pon cukup untuk takat makan 4 orang sefamily =).

Tada~!!!

Red velvet cake dengan cream cheese topping

 

Strawberry Topping. Kenapa letak topping ni? Sebab saya suka RVC dihiasi merah, tapi tak suka letak crumb RVC tu sendiri. Kenapa? Sebab bila lama2 kat luar, cream cheese ni tends to cair. So, warna crumb tu tends to bleach to the cream cheese topping. Based on experience. Hihihi.

 

Kebetulan pula, hampir dengan birthday kakak saya 10th July ni. So, Kakak, happy birthday~!! You used to be so nakal to me before. What ever it is, whoever you are, you will still be my dearest older sister ever, and the only auntie to my children. Love you~!! =)

 

 

Nak small version RVC ni? Murah la kan compare nak beli whole big cake. Hehe.

>

>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like...

1 Response

  1. sha says:

    cantik..terliur tgk..brp hargeny?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>