Month: December 2011

Selamat Tahun Baru Ayu~!! & Happy Belated Birthday~!!

Selamat Hari Lahir (Belated) to Ayu~!!! Dan Selamat Tahun Baru~!! TQ ye Ayu. Terharu sangat Ayu sudi nak kek dari akak. Ayu ni antara pembaca setia IbuCergas.Com dan DapurIbuCergas.com. So, bila jumpe dengan pembaca yang selama ni silent reader, rasa malu dan teruja pun ada. Ahahaha. Harap Adekk Ayu tak serik jumpa akak ya.Tadi tak …

Selamat Tahun Baru Ayu~!! & Happy Belated Birthday~!!Read More »

Simple Deco RV Cupcake

Haih. Please jangan bandingkan dengan mana-mana decorator yang lawa2 mendeco ya. Huhu. Sebab tu sy pesan siap2 kat potential customer. Simple deco ya? Tak reti nak fancy2 bagai. Kalau fancy2, saya memang akan linkkan pada yang expert2 belaka. Sifu2 kat luar sana. Ni adalah RV cupcake yang rakan sekerja tempah untuk majlis tunang sepupunya. Terima …

Simple Deco RV CupcakeRead More »

Chocolate Moist Cake

Banyak-banyak resepi kek coklat lembab yang pernah saya cuba,resepi ni yang paling saya suka, dan saya boleh habiskan separuh darinya seorang!! Tak rugi mencuba. Even sekali try jek mesti menjadi punya. InsyaAllah. >   > Chocolate Moist Cake Bahan-bahan: Bahan Kek: 180 g mentega 360 g gula castor 150 g telur (tanpa kulit) ~ 3 …

Chocolate Moist CakeRead More »

Kek Lapis Cheese Persona

Merata-rata bila blogwalking, saya ternampak Kek Lapis Cheese Persona ni. Rasa mencabar dan menggugat keinginan dan diet saya. Mula-mula saya beli biskut Tiger sahaja. Bertapa lama juga biskut tu atas almari. Bila saya nak buat, semangat tengah kobar-kobar, sekali tengok-tengok biskut Tiger tu dah hilang dah. Tanpa sebarang jejak. Rupanya Ayah Iman habiskan semuanya sebagai …

Kek Lapis Cheese PersonaRead More »