Month: February 2012

Kek Span Kopi

  Salah satu hari di hujung minggu tak kira samaada Sabtu ataupun Ahad, adalah wajib bagi saya untuk overhaul rumah. Masa ni lah separuh hari akan diperuntukan untuk mengemas rumah kecil kami itu. Dari mencuci tandas, menvakum lantai, mengemop lantai, mencuci tingkap dan segala cadar, membuka kedai dobi pakaian, semua kami lakukan berdua suami isteri. …

Kek Span KopiRead More »

Mango Mousse Cake

Saya pernah ceritakan betapa saya amat menggemari buah mangga. Kalau beli memang nak beli banyak. Tiba-tiba macam ada longgokan mangga di Shah Alam. Apa lagi, saya beli 3 kilo terus~!! RM 10 jek. Saya ingat manis dan sedaplah kan. Bila sampai rumah, kupas punya kupas, pergh…tak manis pun. Ada lah 2, 3 biji yang manis. …

Mango Mousse CakeRead More »

Sugar Cookies

Miahaihaiaahia…gatai tangan nak cuba. Ala, saje nak main2…jangan bandingkan la ye dengan orang yang expert. Dah lah saya ni bidan terjun. Belajar pulak tak punya guru. Main redah je. So, hasilnya tentulah macam budak tak habis belajar. Tapi, jadilah kan untuk sedakar lepaskan gian di hati. Kot-kot nanti leh lah buat menu-menu tambahan sempena birthday …

Sugar CookiesRead More »

Kek Puding Karamel

Ni Adalah antara kek yang famous kalau blogwalking mana-mana blog masakan yang popular. Setiap orang mesti nak try buat. Dulu saya dah pernah buat dah. Semua tata cara saya copy-paste ya E-na. TQ sangat. Banyak sebenarnya resepi ni berlegaran di internet. Tapi nak cari  yang macam tak panjang berjela tu, susah betul. Kebetulan jumpa E-na …

Kek Puding KaramelRead More »