Month: June 2012

Fruit Tart

> Iman masuk taska baru. So dah survey2 apa makanan yang taska masak untuk Iman nanti. Alhamdulillah semua Iman boleh makan, dan cara masakan juga tidak melibatkan sebarang penggunaan kiub2 segera. Kerana kiub segera mengandungi gandum yang Iman allergik. Jumaat itu saya bergegas ke Cold Storage di Alamanda pada waktu rehat untuk membelikan spaggetti wheat …

Fruit TartRead More »

RVC Cupcake

    Ramai emel saya minta resepi RVC ni. Saya ingat macam dah letak dalam blog untuk perkongsian bersama. Rupanya sy letak dalamm blog IbuCergas.com. Bukan di sini. Masa tu baru belajar buat kek. Oven pun baru beli. Ni resepinya ya. Diadaptasi dari Joy of Baking. Memang sedap. Tapi kalau2 rase tangan macam keras nk …

RVC CupcakeRead More »

Tartlets

> Tartlets untuk hantaran.   Tart Shells Pembikinan tartlets haruslah memakai sarung tangan ya =D < Tart sebelum dibakar < Tart yang sedia dimakan.  <     Resepi ada di dalam Dapur Ibucergas. Boleh godek2 ya. Hehe. Kalau malas, boleh je order dari saya =D > >

Royal Icing Rosses

> > Resepi Royal Icing untuk bunga hantaran. Sesuai untuk hiasan, sebab ia akan mengeras. Saya pun budak baru belajar. Buat tu pun untuk sponsor kek hantaran adik ipar.Hehe. Akan maju lagi di masa depan, InsyaAllah =) Resepi diambil dari video di bawah ni. Cara2 pun dia ada tunjuk. Bagus kan? Selamat mencuba =)   …

Royal Icing RossesRead More »