Month: October 2012

Checkered Cake

Alhamdulillah, terjadi jugak kek ni. Dulu pernah buat, tapi kejadiannya, masyaAllah, cukup tak cantik. Wahahahhaha. Kali ni saya leboh berhati2 membuatnya. Maklumlah, amatur. Tapi rasa kek ni, subhanallah lembutnya!!! Cair di mulut! Ahh…tak sia2 buat 2 hari. Dulu saya pernah kongsikan resepi DI SINI. Alah, bukan resepi saya pun. Godek dari orang lain tak lain …

Checkered CakeRead More »

Kek Bendera

Kek Bendera yang dibuat sempena 16 September 2012 sempena Hari Malaysia. Baru update di blog sekarang. Haha!! Sila jamu mata. Resepi sama macam rainbow cake sahaja sebenarnya. Krim saya putar fresh cream sahaja sebab saya malas =D. Maaf tiada kesempata nak bercerita panjang ya. Tengah sibuk setup satu lagi blog. Boleh jenguk di sini, Vitamin …

Kek BenderaRead More »

Pavlova Saya Vs Pavlova Famous =D

Ini Pavlova saya Bahagian dalamnya putih dan gebu. dan di bawah ni Pavlova Famous Serai @ Empire RM15.70 untuk saiz ni. Huhuhuhu. Warna putih mashmallowy nya macam dah takde. Sebab sebenarnya Pavlova sedap dimakan sesegar yang mungkin lepas diletak buah dan krim =) Saya lebih suka dan sedap dengan pavlova saya sendiri. Hihi.

Kek Tertunggak

Tertunggak buat entry. Haha. Hanya sempat update di FB. Terabai pula rumah yang satu ni. Baru-baru ni laptop saya rosak. Memang jenuh lah mencari balik segala resepi yang pernah dicuba sebelum ni. Adoh.. memang naya. Ada baiknya kongsi kat semua ¬†orang resepi-resepi ni. Tak yah la saya nak berkedekut. Kalau Allah dah anugerahkan seseorang itu …

Kek TertunggakRead More »