Month: September 2014

Waffle Yang Lemah Lembut

Hahahahah. Waffle yang lembut jek. Takde lemah lembut. Suka sangat sangat makan waffle. Kalau nampak sure nak beli. Tak tahu kenapa sengaja godek2 lazada nampak pulak Waffle Maker murah RM55.00 jek. Campur postage RM15. Jadilah. Rembat sebiji. Sebab nya saya bukan boleh keluar selalu ke kedai-kedai. Malas pun ya. So online jek la beli waffle …

Waffle Yang Lemah LembutRead More »

Chocolate Eclairs

Antara benda wajib orang kena buat.  Sebabnya merata-rata blogger masakan akan buat benda ni. So apa lagi, saya pon buat lah even masih amatur. Senang cerita, saya sendiri rasa terliur nak makan. Kihkihkih. Menariknya, cara buatannya lebih kurang sama macam Cream Puff. Cuma bentuknya lonjong macam oblong. Tapi dalamnya berlubang (kosong) dan enak diletakkan cream …

Chocolate EclairsRead More »

Buttercake Yang Enak

Saya memang peminat buttercake. Berbanding kek coklat, buttercake lebih menarik hati saya. Tengok gambar pon terliur. Bagi saya kek coklat sangat manis. Meskipun dalam koleksi resepi ade dah macam-macam resepi butter cake, tapi bila nampak gambar dan resepi orang lain, pasti rasa nak cuba sangat-sangat. Lebih-lebih lagi kalau tuan punya tanah (blog) tu ambik gambar …

Buttercake Yang EnakRead More »