Month: December 2014

Red Velvet Cake Ubi Bit (Beetroot), Tanpa Pewarna Merah

  Resepi Red Velvet Cake Beetroot by: Sophistimom Size: 6 inci kek tinggi 4 inci Modal Bahan: ~RM70 untuk 6 inci kek dan RM90 (menggunakan bahan berkualiti) Bahan-Bahan yang diperlukan (untuk 6 inci kek) 3/4 cup puree ubit bit (saya tak ikut, saya gunakan jus mengikut resepi Dulce Delight menjadi hanya 125ml) 1┬ásudu teh┬ácuka 1 …

Red Velvet Cake Ubi Bit (Beetroot), Tanpa Pewarna MerahRead More »

Step By Step Tiramisu Menjadi Kek Keju Coklat dan Milo

Haha. Tiramisu dah diderhakai menjadi kek Milo + Kek Keju Coklat. Kek ini untuk Adik Huzail. Maknya kawan seopis. Nak kan kek coklat tapi nak macam tiramisu. Takkan la budak makan tiramisu yang rasa kopi tu. Sure dia tak suka. So transform la Tiramisu ni jadi Kek Coklat Berkeju. Penuh keju kek ini. Dalamnya ada …

Step By Step Tiramisu Menjadi Kek Keju Coklat dan MiloRead More »

Chocolate Moist Cake with Filling Rainbow Buttercream

Warning/Disclaimer: Dalam entry ini mengandungi pewarna makanan yang dibenarkan. Walaubagaimanapun, untuk anak-anak yang allergy, dan ibu yang mementingkan natural food, mungkin tatacara resepi ini tidak sesuai untuk anda. Salam sayang semua. Kali ni saya nak share resepi buttercream mudah dan step by setp untuk buat corak sepertimana kek di bawah ini. Saya ada kek coklat …

Chocolate Moist Cake with Filling Rainbow ButtercreamRead More »