Month: September 2015

Rahsia Mendapatkan Kedut Pada Brownies Kedut

Nah, tak sangka eksiden mendapatkan kedut pada brownies kali lepas, mendapat sambutan ramai. Alhamdulillah. Siap ada yang berniaga dah dengan resepi tersebut. Resepinya ada di SINI >> BROWNIES KEDUT. Cuma disebabkan saiz loyang tu kecik je, 8 x 8 inci, kesian pulak pada customer. Jadinya, saya improvise resepi untuk dapatkan saiz brownies yang lebih besar! …

Rahsia Mendapatkan Kedut Pada Brownies KedutRead More »

New Improvised Red Velvet Beetroot Yang Gebu

Alhamdulillah, kek premium tanpa pewarna ni memang mendapat sambutan. Syukur. Memang bila dah makan yang guna betroot, rasa berdosa besar pada badan bila makan red velvet yang gunakan pewarna merah tiruan. jangan sampai salah resepi, sebab memang takkan naik kek ni jawabnya. Pernah jek ada yang personally tanya saya cara buat kek ni. Dan beliau …

New Improvised Red Velvet Beetroot Yang GebuRead More »

Baked Oreo Cheesecake

Cheesecake, kalau gabung dengan Oreo memang berdosa besar! Berdosa pada badan sebab nanti tak boleh stop makan!!!¬†¬†Resepi ni adalah resepi yang saya jual. Ahamdulillah bertambah koleksi resepi yang telah dicuba. Memang seronok. Maklumlah baker picisan macam saya ni kena banyak belajar sendiri. Dari situlah baru tau tips dan trick. Kalau setakat membaca resepi tanpa cuba, …

Baked Oreo CheesecakeRead More »