Cheesecake

Baked Oreo Cheesecake

Cheesecake, kalau gabung dengan Oreo memang berdosa besar! Berdosa pada badan sebab nanti tak boleh stop makan!!!  Resepi ni adalah resepi yang saya jual. Ahamdulillah bertambah koleksi resepi yang telah dicuba. Memang seronok. Maklumlah baker picisan macam saya ni kena banyak belajar sendiri. Dari situlah baru tau tips dan trick. Kalau setakat membaca resepi tanpa cuba, …

Baked Oreo CheesecakeRead More »

Kek Keju Coklat Marmar

Dah 2 kali dah buat resepi ini. Recomended sangat-sangat!! Lagi-lagilah untuk minum-minum petang. Kadang kita tak perlukan pon kek yang manis-manis dan rumit dengan topping-topping segala. Kita nakkan minum petang ringan yang ngap ringan jek dalam mulut dan tak muak. Mula-mula buat kek ni, eh keciknyaaaa saiz kek. Dah la rendah tak naik tinggi. Maklumlah, …

Kek Keju Coklat MarmarRead More »

Step By Step Tiramisu Menjadi Kek Keju Coklat dan Milo

Haha. Tiramisu dah diderhakai menjadi kek Milo + Kek Keju Coklat. Kek ini untuk Adik Huzail. Maknya kawan seopis. Nak kan kek coklat tapi nak macam tiramisu. Takkan la budak makan tiramisu yang rasa kopi tu. Sure dia tak suka. So transform la Tiramisu ni jadi Kek Coklat Berkeju. Penuh keju kek ini. Dalamnya ada …

Step By Step Tiramisu Menjadi Kek Keju Coklat dan MiloRead More »

Mini Cheesecake

Salam semua. Wujudnya mini cheese cake ni sebab senang nak bagi orang makan. Hahahaha. So takde lah bersepah nak kene potong-potong bagai. Senang nak pop in dalam mulut. Kebetulan ada event Shaklee haritu, untuk alas perut sebelum jamuan makan berlangsung, saya saja sedakan Mini Cheese Cake ni sebagai kudapan. Memang senang nak makan jadinya. Cheesecake …

Mini CheesecakeRead More »