Chocolate Eclairs

Tips Meringue Dan Pastry Tak Melekat Pada Baking Paper

      Sama ada anda buat meringue seperti pavlova, atau pun macarons, atau choux pastry seperti eclairs dan juga cream puff, mesti ada 1 masalah yang common. Iaitu macam mana nak bagi meringue dan pastry tak melekat pada baking paper . Ya, saya menghadapi masalah itu dan seriously saya tak tahu macam mana nak atasinya. Tak …

Tips Meringue Dan Pastry Tak Melekat Pada Baking PaperRead More »

Chocolate Eclairs

Antara benda wajib orang kena buat.  Sebabnya merata-rata blogger masakan akan buat benda ni. So apa lagi, saya pon buat lah even masih amatur. Senang cerita, saya sendiri rasa terliur nak makan. Kihkihkih. Menariknya, cara buatannya lebih kurang sama macam Cream Puff. Cuma bentuknya lonjong macam oblong. Tapi dalamnya berlubang (kosong) dan enak diletakkan cream …

Chocolate EclairsRead More »