Checkered Cake

Alhamdulillah, terjadi jugak kek ni. Dulu pernah buat, tapi kejadiannya, masyaAllah, cukup tak cantik. Wahahahhaha. Kali ni saya leboh berhati2 membuatnya. Maklumlah, amatur. Tapi rasa kek ni, subhanallah lembutnya!!! Cair di mulut! Ahh…tak sia2 buat 2 hari. Dulu saya pernah

Continue reading »

Kek Tertunggak

Tertunggak buat entry. Haha. Hanya sempat update di FB. Terabai pula rumah yang satu ni. Baru-baru ni laptop saya rosak. Memang jenuh lah mencari balik segala resepi yang pernah dicuba sebelum ni. Adoh.. memang naya. Ada baiknya kongsi kat semua

Continue reading »

Neopolitan Cake

Malam tadi Cik Iman tidur awal. So, saya pulak rasa gatal jek tangan bila bukak blog I am Baker. Comel sangat2 Neopolitan Cake yang dibuat. Mood saya sejak balik kerja pulak rasa macam tak best semacam jek. So, nak relakskan

Continue reading »

Red Velvet Cupcake

Agak2 cantik tak swirl frosting cheese ni? Saya tak pernah jumpa nozzle 1M untuk swirl. So, saya hanya pakai no 342. Jadilah. Asalkan nampak macam swirl =D. Sekali tengok ada jugak macam aiskrim Sundae Cone McDonald tu. Yummeh.  Sengaja saya

Continue reading »