Pavlova Buat Ain

      Pavlova Recipe: 4 large (120 grams) egg whites [ Saiz A] 1 cup (200 grams) superfine (castor) sugar [ Saya kurangkan jadi 150 gram] 1/2 teaspoon pure vanilla extract 1 teaspoon white vinegar 1/2 tablespoon cornstarch (corn flour) Topping:

Continue reading »

Resepi Pavlova

    Pavlova Recipe: 4 large (120 grams) egg whites 1 cup (200 grams) superfine (castor) sugar [ Saya kurangkan jadi 150 gram] 1/2 teaspoon pure vanilla extract 1 teaspoon white vinegar 1/2 tablespoon cornstarch (corn flour) Topping: 1 cup

Continue reading »

Pavlova

Sekarang memang tengah menggilai bende ni. Diubah suai supaya tak manis sangat. Memang just nice manisnya. Menjadi kegemaran suami kini.Semua gambar bawah ni adalah sendiri punya makan. Muehehueheue. Sebab tu buahnya tak hingat bertimbun! Haha.   Ops..yang ni bukan pavlova.

Continue reading »

Pavlova

Wallaweii…sekarang musim Pavlova. Tak thrill la kan kalau tak try. Hehehhehe. Try pulak, tak semestinya jadi. Rasa nak teringin makan benda alah ni. Senang je buatnya, cuma agak lama membakarnya (read as – oh bill elektrik ku~!!) Hahah. See that

Continue reading »