Rainbow Cake

Chocolate Moist Cake with Filling Rainbow Buttercream

Warning/Disclaimer: Dalam entry ini mengandungi pewarna makanan yang dibenarkan. Walaubagaimanapun, untuk anak-anak yang allergy, dan ibu yang mementingkan natural food, mungkin tatacara resepi ini tidak sesuai untuk anda. Salam sayang semua. Kali ni saya nak share resepi buttercream mudah dan step by setp untuk buat corak sepertimana kek di bawah ini. Saya ada kek coklat …

Chocolate Moist Cake with Filling Rainbow ButtercreamRead More »

Kek Bendera

Kek Bendera yang dibuat sempena 16 September 2012 sempena Hari Malaysia. Baru update di blog sekarang. Haha!! Sila jamu mata. Resepi sama macam rainbow cake sahaja sebenarnya. Krim saya putar fresh cream sahaja sebab saya malas =D. Maaf tiada kesempata nak bercerita panjang ya. Tengah sibuk setup satu lagi blog. Boleh jenguk di sini, Vitamin …

Kek BenderaRead More »

Kek Tertunggak

Tertunggak buat entry. Haha. Hanya sempat update di FB. Terabai pula rumah yang satu ni. Baru-baru ni laptop saya rosak. Memang jenuh lah mencari balik segala resepi yang pernah dicuba sebelum ni. Adoh.. memang naya. Ada baiknya kongsi kat semua ¬†orang resepi-resepi ni. Tak yah la saya nak berkedekut. Kalau Allah dah anugerahkan seseorang itu …

Kek TertunggakRead More »

Raya Order

Assalamulaikum, Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. Sesiapa nak kek Raya sama ada untuk Majlis Rumah Terbuka atau apa-apa event sempena Raya ni, mohon order awal2 ya. Saya juga sama sibuk seperti kalian. Saya juga sama beraya seperti kalian. Dan pastinya saya juga tak mahu kecewakan mana-mana order kalian. Makanya, saya perlukan order lebih awal …

Raya OrderRead More »