Red Velvet Cake

New Improvised Red Velvet Beetroot Yang Gebu

Alhamdulillah, kek premium tanpa pewarna ni memang mendapat sambutan. Syukur. Memang bila dah makan yang guna betroot, rasa berdosa besar pada badan bila makan red velvet yang gunakan pewarna merah tiruan. jangan sampai salah resepi, sebab memang takkan naik kek ni jawabnya. Pernah jek ada yang personally tanya saya cara buat kek ni. Dan beliau …

New Improvised Red Velvet Beetroot Yang GebuRead More »

Red Velvet Cake Ubi Bit (Beetroot), Tanpa Pewarna Merah

  Resepi Red Velvet Cake Beetroot by: Sophistimom Size: 6 inci kek tinggi 4 inci Modal Bahan: ~RM70 untuk 6 inci kek dan RM90 (menggunakan bahan berkualiti) Bahan-Bahan yang diperlukan (untuk 6 inci kek) 3/4 cup puree ubit bit (saya tak ikut, saya gunakan jus mengikut resepi Dulce Delight menjadi hanya 125ml) 1 sudu teh cuka 1 …

Red Velvet Cake Ubi Bit (Beetroot), Tanpa Pewarna MerahRead More »

RVC Cupcake

    Ramai emel saya minta resepi RVC ni. Saya ingat macam dah letak dalam blog untuk perkongsian bersama. Rupanya sy letak dalamm blog IbuCergas.com. Bukan di sini. Masa tu baru belajar buat kek. Oven pun baru beli. Ni resepinya ya. Diadaptasi dari Joy of Baking. Memang sedap. Tapi kalau2 rase tangan macam keras nk …

RVC CupcakeRead More »