Tart

Fruit Tarlets

Fruit tarts in the making. Hehehe. Jenuh membuat benda ni. Lagi senang cheese tart. Huhuhuhu. No wonder la kalau orang buat tartlets, diorg buat sekali banyak, supaya susahnya sekali harung. Kalao buat sikit2, letih lah jadinya. Hehehe. Mujur minat. Untuk sesiapa yang kurang minat, memang agaknya dah give up kot =D  Strawberry + Anggur + …

Fruit TarletsRead More »

Fruit Tart

> Iman masuk taska baru. So dah survey2 apa makanan yang taska masak untuk Iman nanti. Alhamdulillah semua Iman boleh makan, dan cara masakan juga tidak melibatkan sebarang penggunaan kiub2 segera. Kerana kiub segera mengandungi gandum yang Iman allergik. Jumaat itu saya bergegas ke Cold Storage di Alamanda pada waktu rehat untuk membelikan spaggetti wheat …

Fruit TartRead More »

Tartlets

> Tartlets untuk hantaran.   Tart Shells Pembikinan tartlets haruslah memakai sarung tangan ya =D < Tart sebelum dibakar < Tart yang sedia dimakan.  <     Resepi ada di dalam Dapur Ibucergas. Boleh godek2 ya. Hehe. Kalau malas, boleh je order dari saya =D > >

Cheestart, RVC, Rainbow Cake in Single order

Di order dari Ieta di Shah Alam. Sekaligus mahukan Rainbow Cake dengan Cream Cheese Frosting, Red Velvet Cake, dan 50 coklat cheesetart, 20 strawberry cheesetart dan 30 blueberry cheesetart. Berpeluh juga dibuatnya utk semua ni, Maklumlah, amatur. Malang sekali hari itu kebetulan macam panas atau kenapa tah, deco rainbow guna cheese cream tak menjadi. Minta …

Cheestart, RVC, Rainbow Cake in Single orderRead More »

Cheesetart Lagi

Birthday Iman 31/3/2012. Entry panjang lebar akan update kemudian. Sekarang boh pictas dulu… hehehehehe. Entry lama ada resepi nya. Malas pula rasanya nak copy & paste. Heehe..cari sendiri la ye. Resepi saya ambil dari Masam Manis – Kak Azlita. Seronok buat cheese tart ni. Comel sangat. Cuma tu lah, bila comel2 ni, agak mengambil masa. …

Cheesetart LagiRead More »

Ketagih Buat Cheese Tart

Sudah! Bila dah mula buat, dan menjadi pula, jadi ketagih dibuatnya. Ketagih nak buat lagi, dan ketagih nak makan lagi. Mula-mula saya tibai je pakai loyang cupcake kecik2 untuk jadikan mould cheese tart. Tapi rasanya tebal sangat2. So, memaksa juga diri membeli loyang khas untuk tart. Tak tahu pulak macam-macam saiznya. Harga boleh tahan mahal. …

Ketagih Buat Cheese TartRead More »

My 1st Cheese Tart

Wah….cheese tart sendiri yang pertama. Tak susah pun buat. Cuma lari tang sana sikit, tang sini sikit. Saya tak punya loyang khas untuk cheese tart. Cuma ada loyang kecik2 ni sahaja. Oklah, jadilah. Kalau dah cantik,  ada alasan nak beli loyang tart nanti. Muahauhauahau. Resepi memang terus cedok dari Kak Ita Masam Manis. Jom tengok. …

My 1st Cheese TartRead More »