Tiramisu

Step By Step Tiramisu Menjadi Kek Keju Coklat dan Milo

Haha. Tiramisu dah diderhakai menjadi kek Milo + Kek Keju Coklat. Kek ini untuk Adik Huzail. Maknya kawan seopis. Nak kan kek coklat tapi nak macam tiramisu. Takkan la budak makan tiramisu yang rasa kopi tu. Sure dia tak suka. So transform la Tiramisu ni jadi Kek Coklat Berkeju. Penuh keju kek ini. Dalamnya ada …

Step By Step Tiramisu Menjadi Kek Keju Coklat dan MiloRead More »

Kek Tiramisu – Resepi Mousse Kuning Telur

Selalu sangat pening nak buat apa la dengan kuning-kuning telur yang melambak bila mana ada orang nak order Pavlova¬† Akhirnya berjaya jugak carik resepi untuk kuning telur yang sungguh sedap. Iaitu Kek Tiramisu. Ha, kek tiramisu sebenarnya ada macam-macam jenis resepi. Ada yang tanpa telur, hanya menggunakan whipping cream dan cream cheese, ada yang menggunakan …

Kek Tiramisu – Resepi Mousse Kuning TelurRead More »