Double Layer Japanese Cotton Cheesecake

Kalau nak ikutkan, beli jek la kat Giant atau Aeon Big atau Jusco jek Kek Cotton Cheesecake ni. Bukan mahal bebeno pon. Satu bulat 6 inci tu rasanya dalam RM 12 kot (dulu rasanya RM9). Dan rasanya memang makan sekali ngap jek la. Affordable la jugak, lagi-lagi masa tu tak lah reti sangat nak membaking segala ni kan. Kalau diikutkan, memang leceh bebeno nak baking ni. Renyah nak mengemas balik dapur yang tunggang langgang dek membaking. Sebab tu kalau lah tak ade passion, apa pon takkan jadi. Kalaulah baking ni bukan hobi, memang sumpah lah takkan jadi. Betul tak? :lol:

>

So disebabkan banyak pulak lah birthday bulan 8 dan 9 ni untuk ahli keluarga saya, dan muak gile dah makan kek yang kaya dengan krim, maka membaking lah saya dengan cheesecake dan kalau boleh cake yang paling rendah kandungan gulanya. Eheheheheh :mrgreen:. Keluarga saya tak suka sangat kek dari kedai. Apa-apa kedai kek pon kalau boleh diorangtak nak. Nak jugak kek saya yang kadang tak jadi tu. Hahahahaha. Maklumlah, masak dari hati, ade ingredient berjenama CINTA dalam tu. (over uolls :lol:)

So, inilah keknya.



01a5f17d3ba0ceaea477cb3a09df80396deee3cb7b

<

018a9a39fb121b012c04668d6e475ac2d1ced09f41

<

018cf9a2858ef6a767bf2653ae443ceb4631d0de2c

<

012598aedaf5f7f2e1166fdecce7af1b1191d235c2

<

01674389b82b3190a25954d23ea99202f956b9b089

<

01324709081142117669c7307c900e2320c8c80b53

<

01d69936a90a08af7830e8a1394b61380e2c85af41

Abaikan rekahan itu. Muahahahah.

<

014db607df1bdc63ca3ed27ae2a9bd2e4cbc3dde9c

Anak ini tak boleh makan kek. Kasihan. Setiap kali pon beliau sambut birthday orang, kami akan upah beliau yogurt  :mrgreen:

Sangat gedik kan letak gambar besar-besar kasi orang terliur? Hehehheehhe:mrgreen:. Kami sendiri pon tak puas makannya. Sekali ngap abes sebijik kek. So gambar atas ni beberapa versi la ni. Dok asyik buat jek. Resepi boleh klik link bawah ni ya.

JAPANESE COTTON CHEESE CAKE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *