Sambal Tahun

    > > Salam, Kali ni nak cerita pasal Sambal Tahun ni. Setahu sayalah kan, ianya asalnya masakan orang-orang jawa belah-belah Utara. Sabak Bernam ke Perak gitu. Since sebelah ayah adalah orang Sabak Bernam, mak saya pun terbiasa dengan

Continue reading »

Lagi RVC Order

Salam, Alhamdulillah, order dari Kak Fatimah, kawan semasa di USM dahulu. Best dapat jumpa anaknya, Aysha yang baru start solid food. Kali ni letak sprinkle merah ni untuk tambahkan seri. Rupanya dia dissolve pula dalam cream cheese tu. Hish. Memang

Continue reading »

Kek Traffic Light

Mama Iman punya webpage tentang masakan. Hihi. Saya tiba-tiba rasa perlu berniaga kecil-kecilan. Why not? Since suka sangat buat kek comel (suka tak bererti pandai), saya pun jadikanlah webpage ni tempat update tentang resepi saya secara kecil-kecilan. Thanks to Ayah

Continue reading »