New Improvised Red Velvet Beetroot Yang Gebu

Alhamdulillah, kek premium tanpa pewarna ni memang mendapat sambutan. Syukur. Memang bila dah makan yang guna betroot, rasa berdosa besar pada badan bila makan red velvet yang gunakan pewarna merah tiruan. jangan sampai salah resepi, sebab memang takkan naik kek ni jawabnya. Pernah jek ada yang personally tanya saya cara buat kek ni. Dan beliau …

New Improvised Red Velvet Beetroot Yang GebuRead More »

Baked Oreo Cheesecake

Cheesecake, kalau gabung dengan Oreo memang berdosa besar! Berdosa pada badan sebab nanti tak boleh stop makan!!!  Resepi ni adalah resepi yang saya jual. Ahamdulillah bertambah koleksi resepi yang telah dicuba. Memang seronok. Maklumlah baker picisan macam saya ni kena banyak belajar sendiri. Dari situlah baru tau tips dan trick. Kalau setakat membaca resepi tanpa cuba, …

Baked Oreo CheesecakeRead More »

Puding Telur Karamel Yang Licin, Paling Sedap dan Senang

Kebanyakan resepi ade puding telur yang banyak lobang-lobang dalam pudingnya. Memang kurang menarik bentuknya. Sebelum menyesal beli yang kat luar tu, apa kata cuba puding telur karamel saya ni dulu. Ini resepi kesayangan saya, mintak maaf kalau ade sama dengan sesiapa sebab dah lama sangat cuba dan lupa langsung ia berasal dari resepi siapa. Huhuhu.. …

Puding Telur Karamel Yang Licin, Paling Sedap dan SenangRead More »

Kek Keju Coklat Marmar

Dah 2 kali dah buat resepi ini. Recomended sangat-sangat!! Lagi-lagilah untuk minum-minum petang. Kadang kita tak perlukan pon kek yang manis-manis dan rumit dengan topping-topping segala. Kita nakkan minum petang ringan yang ngap ringan jek dalam mulut dan tak muak. Mula-mula buat kek ni, eh keciknyaaaa saiz kek. Dah la rendah tak naik tinggi. Maklumlah, …

Kek Keju Coklat MarmarRead More »

Lemon Blueberry Cake – Kek Lemon Dengan Blueberry

Selama ni tak berani seyh nak beli blueberry. Sebab harganya yang mahal, dalam 250 gram dekat RM20. Tercekik anak tekak sendiri. Kihkihkih. Tapi saya yang jakun ni tetiba nampak blueberry murah di Jaya Grocer, cuma RM9.90. Apalagi, rembat la bebanyak buat stok. Heheheh. Sebab tu la kek saya sekarang meriah dengan buah. Sebab rasa berbaloi …

Lemon Blueberry Cake – Kek Lemon Dengan BlueberryRead More »