Mini Cheesecake

Salam semua. Wujudnya mini cheese cake ni sebab senang nak bagi orang makan. Hahahaha. So takde lah bersepah nak kene potong-potong bagai. Senang nak pop in dalam mulut. Kebetulan ada event Shaklee haritu, untuk alas perut sebelum jamuan makan berlangsung,

Continue reading »

Chocolate Eclairs

Antara benda wajib orang kena buat.  Sebabnya merata-rata blogger masakan akan buat benda ni. So apa lagi, saya pon buat lah even masih amatur. Senang cerita, saya sendiri rasa terliur nak makan. Kihkihkih. Menariknya, cara buatannya lebih kurang sama macam

Continue reading »

Buttercake Yang Enak

Saya memang peminat buttercake. Berbanding kek coklat, buttercake lebih menarik hati saya. Tengok gambar pon terliur. Bagi saya kek coklat sangat manis. Meskipun dalam koleksi resepi ade dah macam-macam resepi butter cake, tapi bila nampak gambar dan resepi orang lain,

Continue reading »