Checkered Cake

Alhamdulillah, terjadi jugak kek ni. Dulu pernah buat, tapi kejadiannya, masyaAllah, cukup tak cantik. Wahahahhaha. Kali ni saya leboh berhati2 membuatnya. Maklumlah, amatur. Tapi rasa kek ni, subhanallah lembutnya!!! Cair di mulut! Ahh…tak sia2 buat 2 hari. Dulu saya pernah

Continue reading »

Kek Bendera

Kek Bendera yang dibuat sempena 16 September 2012 sempena Hari Malaysia. Baru update di blog sekarang. Haha!! Sila jamu mata. Resepi sama macam rainbow cake sahaja sebenarnya. Krim saya putar fresh cream sahaja sebab saya malas =D. Maaf tiada kesempata

Continue reading »

Kek Tertunggak

Tertunggak buat entry. Haha. Hanya sempat update di FB. Terabai pula rumah yang satu ni. Baru-baru ni laptop saya rosak. Memang jenuh lah mencari balik segala resepi yang pernah dicuba sebelum ni. Adoh.. memang naya. Ada baiknya kongsi kat semua

Continue reading »

Raya Order

Assalamulaikum, Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. Sesiapa nak kek Raya sama ada untuk Majlis Rumah Terbuka atau apa-apa event sempena Raya ni, mohon order awal2 ya. Saya juga sama sibuk seperti kalian. Saya juga sama beraya seperti kalian. Dan

Continue reading »

Resepi Pavlova

    Pavlova Recipe: 4 large (120 grams) egg whites 1 cup (200 grams) superfine (castor) sugar [ Saya kurangkan jadi 150 gram] 1/2 teaspoon pure vanilla extract 1 teaspoon white vinegar 1/2 tablespoon cornstarch (corn flour) Topping: 1 cup

Continue reading »

Pavlova

Sekarang memang tengah menggilai bende ni. Diubah suai supaya tak manis sangat. Memang just nice manisnya. Menjadi kegemaran suami kini.Semua gambar bawah ni adalah sendiri punya makan. Muehehueheue. Sebab tu buahnya tak hingat bertimbun! Haha.   Ops..yang ni bukan pavlova.

Continue reading »