Red Velvet Cupcake Lagi

 

Ada orang tanya saya pakai oven apa buat kek. Hehehe. Saya tak punya wang riban2 nak beli oven canggih manggih. Oven saya kecil sahaja. Jangan terkejut jika saya kata saya hanya guna oven…..

>

>

.

Elba EO 3586
35 litre Capacity

dan mixer kek saya juga bukanlah ribuu riban juga macam Kitchen Aid bagai tu. Teringin tu ada. Tapi masih bukan keperluan pun. Hhehehe. Mesin kek saya adalah….

>

>

>

Faber Hand Mixer Model FHM222

Heeee..jadilah kan untuk sekadar lepas gian baking. Asalkan kek boleh naik, rasa mcm kek, bukan macan tayar, jadilah kan. Ahak. Rumah pon apartmeny kecil sahaja buat masa ni. Tunggu Ayah Iman jadi jutawan, kita beli semua yang canggih manggih =D

8 comments

  1. assalam sis..
    saya betul2 kagum dgn sis ..even bekerjaya masih sempat ambil order kek..act sy terjumpa blog sis ni lepas fail buat rainbow cake..kendian sy cuba pula resepi sis yg guna 2 telor gara2 nk jimat coz previous guna 5 bj..sy dah pukul telur putih hingga bertanduk tp hasil bantat juga mcm yg pertama..sy x tau adakah masa kaup balik overmix ke pe..tp sy dh cuba buat lawan jam n satu arah je..waktu tambah pewarna bukanke kna gaul lg? adakh masa tu buat jd bantat eh?

    kagum sgt2 sis punya deco…sis ada pergi class ke?nk beli nozzle byk2 mcm sis x mampu lg huu..sy deco cupcake pon sememeh..boleh share tips dlm entri akn dtg? TIA ye 😉

  2. Assalam.

    Ish…jgn kagum2..x baik. Saya budak baru belajar jugak..hehehehe…malunya kalo tiba2 kang ada pulak pro baker kutuk deco saya. Saya x p kelas decoration mane2 pon. Mahal gila. Teringin nk p kelas wilton. Tapi riban tu??? Heeee..bantat kek macam mane tu? Keras ek..x gebu ek?

  3. hehe..pe salahnya sy kagum..yg dah pro xleg kutuk sis sebab sis x g klass pon pandai buat..betul2..nak pergi kelas juga..tapi mahal sangat regenya huu.

    resepi yg sy ikut sis tu sy x buat layer by layer pon..penat sgt dh malam tu..saya bake guna loyang 8″..dia jadi mcm kek chiffon tapi bantat..tinggi dalam 5cm je..sedih sy sis..nak buat kek2 ni bukan murah kosnya huu..nt sis buatlah entri tips2 buat cake rainbow ye..tq

  4. Salam….saya respek kat wak coz dgn gunakan bahan asas jer wak berjaya ambik order. Saya rasa yg penting kat sini minat kot. Saya pun minat gak tapi vitamin “M” masih byk kat diri nih.hihihi
    Saya pun mcm wak, ada oven kecik & hand mixer ja. Saya pernah try wat rainbow cake guna 6 bijik putih telur. Ya Allah berjam2 saya kena pukul gula & butter baru elok kembang.Belum lg bab masa nak masuk tepung, smpi x nak berjln mixer tu jadinyer!! Bila time nk bakar kek plak, kena bakar 1-1.Adik saya mintak buatkan, x sanggup saya.Tabik spring kat wak.

  5. Salam…saya puji kebolehan awk buat kek dgn hanya mnggunakan oven n mixer yg biasa2 aje…sebenarnya saya nak kongsi jua..saya pun sama je mcm awk..x pki mixer n oven yg mahal2..sbb x brkemampuan lagi..mayb insylh akn dtg…pe pun gud luck ye…salam perkenalan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *